Ester från makadamiolja | Makadaminötträdet från Hawaii, ursprungligen från Australien, har traditionellt använts som källa för uppmjukande medel för huden. Här fungerar denna ester från makadamiolja som en rik botanisk bas för Concealern. |
Glimmer, pärlemor | Förekommer naturligt i kristalliserade, tunna skikt i olika nyanser. Ett mineral som kan malas, används som smörj- och färgmedel. Här använt i en form som inte blänker. |
Isostearyl neopentanoate | Pigmentfördelare, som medverkar I processen “kräm till puder” vid avdunstning. Stabilisator och mjukgörare |
Cyclopentasiloxane | Silikonsammansättning, används för att kapsla in titandioxiden. |
Dimethicone | Silikon, som skyddar huden och hjälper vid sårläkning. Återfuktar bra utan att kladda. Ger mjukhet och ökar täckningen. |
Ozokerit, jordvax | Naturligt förekommande mineral, används som emulgerings- och förtjockningsmedel. |
Bivax | Fuktbevarande mjukgörings- och emulgeringsmedel. Anti-mikrobiellt. |
Kandellilavax | Mjukgörare och förtjockningsmedel. Skyddar huden mot fuktighetsförlust. |
Hydrated Silica | Mineral rikligt förekommande i naturen. Skyddande färgämne. |
Silikonpuder | Skyddar och strukturerar huden. |
Boron nitrid | Jordmineral med antibakteriella egenskaper. Ger en silkeslen yta. |
Triticum Vulgare (Vetestärkelse) | Mjukgörare rik på Vitamin D och E. Reducerar fuktighetsförlust och lugnar huden. |
Tribehenin | Mjukgörare och smörjmedel. |
Sjögräsextrakt | Ger näring och återfuktar huden. |
Mjölkörtextrakt | En enastående antiinflammatorisk och antibakteriell ingrediens. Utvunnet från en blomma, som växer vilt I Yukon territoriet. Minskar rodnad och verkar lugnande på huden. |
Grönt te extrakt | Effektiv kärlsammandragande verkan utan att utlösa efterföljande utvidgning. Har lugnande egenskaper och är en effektiv antioxidant. |
Syrén | Utvunnet ur växten, ger en naturlig, svag doft. |
Stearinsyra | Används för att kapsla in titandioxiden. |
Tokoferol | E-vitamin . Stabil och värdefull antioxidant. Skyddar fett i vävnaderna från onormal nedbrytning. Naturligt konserveringsmedel |
Bisabolol | Mjukgörare rik på vitamin D och E. Reducerar fuktighetsförlust och lugnar huden.. |
Järnoxid | Källan till kosmetiska produkter från naturliga mineraler. Järn I kombination med syre ger naturliga färger I många nyanser. |